Hoe belangrijk is het om je nagels goed te blijven verzorgen in de zomer. De zon heeft veel invloed op de kwaliteit van je nagels. In deze blog ontvang je een aantal tips over het verzorgen van je nagels tijdens warme en zonnige periodes. 

Natuurlijk wilt iedereen altijd prachtige, verzorgde en gezonde nagels. Hiervoor is het niet alleen belangrijk om je nagels te verzorgen, maar ook je nagelriemen en de omliggende huid. In dit artikel ontvang je tips voor het verzorgen van je nagels!

Stap 1: Nagelriemen verzorgen

Het stukje huid dat op de nagel aansluit, heet de nagelriem. Je nagelriemen zijn een stukje bescherming voor de nagelwortel of wel de matrix. Wanneer je een nagelriem verwijderd (echt nooit doen!) is de bescherming hiervan weg en kunnen er ontstekingen ontstaan wat geen positief effect zal hebben op de groei en kwaliteit van de nagels. Het is dus erg belangrijk om aandacht te geven aan je nagelriemen, omdat daar de groei van je nagels begint.

Voor het eenvoudig maar perfect verzorgen van je nagelriemen maak je gebruik van een nagelriemcrème. Deze crème laat je even intrekken en kun je voor een beter resultaat nog inmasseren. Het herstelt droge en gescheurde nagelriemen. Een goede nagelriemcrème maakt de nagelriemen weer soepel en zacht waardoor je scheurtjes en uitdroging voorkomt.

Daarnaast is de bokkenpoot een onmisbaar gereedschap tijdens de manicure. Zijn de nagelriemen zacht en soepel door het gebruik van de nagelriemcreme? Dan is het nu tijd om de nagelriemen voorzichtig terug te duwen met het gebruik van een bokkenpoot. Zorg dat je rustige bewegingen maakt met de bokkenpoot en doe dit met beleid. Je kan namelijk je nagelriemen en nagelwortels beschadigen als je hier niet mee oppast. 

Bekijk de complete nagel verzorging pakketten en ga direct aan de slag!

Stap 2: Nagels verzorgen

Nadat je de nagelriemen heb verzorgd gaan we aan de gang met je nagels. Een nagelolie helpt bij het verzorgen van de nagels. Hierdoor blijven de nagels soepel en heb je minder kans dat deze snel afbreken. Mocht je hele zachte en slappe nagels hebben, kun je eventueel een nagelverharder gebruiken. Door het gebruik van nagelolie worden de nagels gevoed, zijn flexibel en elastisch en de nagelgroei wordt gestimuleerd.

Stap 3: Vijlen

Iedere nagel liefhebber vijlt zijn / haar nagels graag  in de gewenste vorm. Om je nagels de gewenste vorm te geven, kun je je nagels beter vijlen dan knippen. Knippen kan namelijk scheurtjes of beschadigen veroorzaken. Met een goede nagelvijl vijl je je nagels eenvoudig in de gewenste vorm. Natuurlijk kun je met de nagelvijl ook kleine haakjes wegvijlen waardoor de kans op het inscheuren van de nagel wordt geminimaliseerd. 

Welke nagelvijl heb ik nodig?

Het is belangrijk dat je de juiste grofheid nagelvijl gebruikt. Voor het verzorgen en in model vijlen van je natuurlijke nagels gebruik je over het algemeen een nagelvijl met grofheid 180/240 gritt. Hoe hoger de gritt, hoe minder grof de korrels op de nagelvijl zijn. Voor het vijlen van acryl nagels, kunstnagels, tips etc gebruik je vaak een iets grovere nagelvijl. Vaak word hiervoor gebruik gemaakt van een nagelvijl met 100/180 gritt. 

Professionele nagelvijlen met diverse grofheden vind je hier!

Stap 4: Handverzorging

Daarnaast is het ook belangrijk om naast je nagels, ook je handen goed te verzorgen. Zowel met warme als met koudere dagen is dit echt een must. Je handen drogen namelijk snel uit door erg lage temperaturen, maar worden ook droog wanneer je veel in contact komt met water. Als je droge handen wilt voorkomen kun je kiezen voor het gebruik van een handcrème. Hierdoor hydrateer je de handen, waardoor de huid zachter en soepeler zal worden.

Tips voor het verzorgen van je nagels

  • Probeer je nagels tijdens het vijlen één kant op te vijlen voor een mooier resultaat en minder kans op haakjes.
  • Verzorg niet alleen je nagels, maar ook de nagelriemen en de omliggende huid.
  • Gebruik de juiste grofheid vijl, 180/240 voor de natuurlijke nagels en 100/180 voor kunstnagels.
  • Maak regelmatig gebruik van een nagelolie voor soepele nagels en om de nagelgroei te stimuleren.