Hoe verzorg je zelf de nagelriemen? - Gio Cosmetics

Mooie en verzorgde handen zijn voorzien van goedverzorgde nagels. Dat betekent dat de nagels een gelijke lengte hebben, geknipt zijn of zijn gevijld. Een belangrijk onderdeel van de nagels, zijn de nagelriemen. Door deze goed te verzorgen, blijven de nagelriemen gezond. Op hun beurt zorgen gezonde nagelriemen weer voor gezonde nagels. Het is dan ook belangrijk dat nagelriemen goed onderhouden worden en de juiste verzorging krijgen. Hoe je dat het best kunt doen, lees je in dit artikel.

Voorbereiden

Voordat je aan de slag kunt met het behandelen van nagelriemen, is het goed om je voor te bereiden. Daarvoor heb je een aantal materialen nodig die je hierbij kunnen helpen. Een bokkenpootje en een nagelschaartje zijn daarvoor zeer handig. Om te beginnen, was je eerst de handen en zorg je ervoor dat de nagels en natuurlijk de nagelriemen goed schoon zijn. Door de handen in lauw water te weken, zorg je ervoor dat de nagelriemen zacht worden. Hierdoor kun je eenvoudiger te werk gaan.

Behandelen

Als de nagelriemen een tijdje in lauw water zijn geweekt, dan zijn ze zacht en kan de behandeling makkelijker worden uitgevoerd. Begin met het weghalen van stukjes die loszitten. Dat kan je doen door gebruik te maken van een klein schaartje. Met een speciale nagelriemolie kun je vervolgens de nagelriemen masseren. Heb je geen nagelriemolie? Je kunt ook een handcrème gebruiken. Je masseert de nagelriemen met de vingers van de andere hand dan die je aan het behandelen bent. Zijn de nagelriemen erg groot? Dan kun je het eerdergenoemde bokkenpootje gebruiken. Dit stukje gereedschap gebruik je om de nagelriemen terug te duwen. Doe dit voorzichtig en met beleid om geen beschadigingen te veroorzaken.

Zelf nagelriemen verzorgen en behandelen

Verzorging

Als je klaar bent met het behandelen van de nagelriemen, dan is het belangrijk dat de handen goed verzorgd worden. Was je handen nogmaals om overtollige stukjes huid, nagel en crème te verwijderen. Voor een optimale verzorging van de handen, de nagelriemen en voor sterke nagels, is het aan te raden om een goede hydraterende handcrème te gebruiken. Dergelijke middelen ondersteunen het herstellend vermogen en zorgen ervoor dat je in het vervolg niet veel moeite hoeft te doen om de nagelriemen te onderhouden.

Waar moet je op letten?

Ga je aan de slag met een bokkenpootje of andere hulpmiddelen om jouw nagelriemen te behandelen? Dan is het goed om op een aantal punten te letten. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je gebruik maakt van de juiste middelen. Ga niet met bijvoorbeeld de punt van een mes aan de slag of andere materialen die niet geschikt zijn voor het klusje. Ga voorzichtig te werk en knip nooit stukjes van de nagelriem af als deze niet los zitten. Zorg voor goede verzorgende producten om de handen en nagels sterk en gezond te houden.